Geschiedenis

Historie Aannemings- en scheepstimmerbedrijf L. Post en Zn. B.V.

In het jaar 1960 ontstond het scheepstimmerbedrijf L. Post en zonen B.V. vanwege de enorme groei van de visserijvloot op Urk. In de loop der jaren is menig viskotter of trawler voorzien van een houten betimmering in kombuis en stuurhuis, evenals het vooronder en het visruim.

Doordat de heer L. Post zijn aannemersdiploma behaalde, mocht hij zijn beroep als timmerman ook uitoefenen in de woning- en utiliteitsbouw. Dit is in de loop der jaren dan ook enorm gegroeid, evenals het bedrijf. Woningen per stuk, maar ook in grote aantallen werden gebouwd. Bedrijfs- en kantoorpanden, scholen en een groot aantal kerkgebouwen werden gebouwd op Urk en omstreken.

Naarmate de tijd vordert, groeit het bedrijf uit tot een (h)echt familiebedrijf als een voor een de negen zonen van vader Post hun intrede doen in het bedrijf.

Anno 2016 heeft elk der zonen zijn takenpakket binnen het bedrijf. De scheepsbetimmering is een aparte tak geworden, evenals het bouwbedrijf. De klantenkring is gegroeid tot buiten de regio, waar men het nog weet te waarderen als het werk goed en netjes wordt gedaan.